Известие

Collapse
No announcement yet.

проблем с късите светлини

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• проблем с късите светлини

От няколко дена насам установих, че десния фар на късите светлини изгасва в движение.
    При първоначално включване на късите светлини и двата фара си светят - убеден съм в това, защото и сутринта и вечерта паркирам с/у стена и виждам светлините на фаровете при включване.
    След това, в движение се вижда как десния фар започва от време на време за миг да премигва, докато в един момент въвсем се изключи. Ако след това изкл и вкл късите светлини, десния фар пак светва.
    Имате ли някакви идеи и насоки, които да ми дадете, за да знам къде да търся проблема?
    AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
    Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

ксенон ли е това. ако да, размени крушките и ще си проличи крушка ли е или баласт.
    точка

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
      ксенон ли е това. ако да, размени крушките и ще си проличи крушка ли е или баласт.
      Ксенон е.
      Любопитно ми е, защо не изписва грешка на борда, когато изгасне крушката?!
      AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
      Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

не мога да ти кажа. трябва някой който е наясно със системата. може изобщо да не го следи, може и да го "вижда" като работещ и да си мисли че всичко е наред.
        точка

Comment

Аз имам абсолютно същия проблем - десния фар примигва и понякога изгасва без грешка на компа. Според мене е време да сменя крушките ама ако някой знае дали е от това да каже.
          Алфа ромео 75 2.0
          Алфа ромео 147 facelift 1.6 T.S.
          Алфа ромео 159 2.4 JTDm

Comment

За изгоряла крушка на фара не дава грешка
            sigpic
            SCUDERIA ITALIA
            BMW 5-er
            BMW 7-er
            Fiat GP

Comment

Най вероятно проблемът е в дефектирала крушка. Наскоро имах същия проблем и като смених крушката се оправи. Това не означава, че в конкретния случай проблемът не е в баласта. Само размяната крушка - баласт може да покаже кое от двете е.
              Относно липсата на индикация за неработеща крушка, обикновено диагностичната система следи входното съпротивление на баласта. Когато не работи самата крушка, баластът пак има някакво входно съпротивление, макар и по-високо и поради това събитието не се регистрира.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

И без ксенон пак няма да даде грешка.
                sigpic
                SCUDERIA ITALIA
                BMW 5-er
                BMW 7-er
                Fiat GP

Comment

При мене така правеше преди да изгасне тотално. Мисля, че модела е D1S и върви заедно крушка-баласт
                  Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.

Comment

Първоначално публикувано от boian Покажи съобщение
                    При мене така правеше преди да изгасне тотално. Мисля, че модела е D1S и върви заедно крушка-баласт
                    А ти представяш ли си крушката да върви с баласт?
                    Вярно, че е Алфа, но чак толкова.
                    A20DTH ЖТД ама не баш
                    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

По принцип баластите са под фара...крушката на оригинален ксенон е D1S, вгражда се в вс коли с оригинален ксенон след 2004...мн лесно се сменя...струва мн мн парици..оригинална такава на филипс до 140лв/бр.
                      Като почертавам, че ако решите да купувате такива, имате в предвид от един магазин в Рс ми показаха китайско копие...едно към едно...но с висока цена.
                      Като човек има мерак може да си намери за скромна цена...като мене...която е приемлива...аз смених само изгорялата, няма разлика в светенето с оригиналната...и даже си закупих резервен комплект за вс случай.
                      sigpic
                      Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                        По принцип баластите са под фара...крушката на оригинален ксенон е D1S, вгражда се в вс коли с оригинален ксенон след 2004...мн лесно се сменя...струва мн мн парици..оригинална такава на филипс до 140лв/бр.
                        Като почертавам, че ако решите да купувате такива, имате в предвид от един магазин в Рс ми показаха китайско копие...едно към едно...но с висока цена.
                        Като човек има мерак може да си намери за скромна цена...като мене...която е приемлива...аз смених само изгорялата, няма разлика в светенето с оригиналната...и даже си закупих резервен комплект за вс случай.
                        Именно, защото в другата твоя тема, където представи твоята 159-ка, бях прочел, че Филипс имат много добро менте, се спрях на някакви чешки крушки. Надявам се, че дори и да не са на нивото на Филипс, пак ще са по-добри от китайските. Иначе, като питах за Филипс, цената която ми обявиха, беше близка, до цитираната от теб.
                        Като монтирам новите крушки, ще споделя впечатленията си.

Comment

Нещо почвам да й се дразня на моята.
                          От 2-3 дена насам, късите светлини не са угасвали спонтанно и самоинициативно, а аз си имам комплект нови крушки.
                          Почвам да си мисля, дали проблема не възниква само когато има локви по улиците, защото проблема се появи точно тогава. Откак скова студа и всичко е замръзнало и няма локви, които да се плискат отдолу, късите светлини си работят без грешка.
                          До колкото знам, баластите са някъде под фаровете. Как да стигна до тях, за да проверя за разхлабени връзки на кабелите и пр.?

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                            А ти представяш ли си крушката да върви с баласт?
                            Вярно, че е Алфа, но чак толкова.
                            Tочно така е Боби,крушката е заедно с баласта и е около 200 + кинта за Филипс или ОСРАМ

---------- Post added at 17:18 ---------- Previous post was at 17:15 ----------

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                            Бъркаш,баласта е отзад на крушката,не е под фара

---------- Post added at 17:25 ---------- Previous post was at 17:18 ----------

Първоначално публикувано от Z:)m Покажи съобщение
                            От няколко дена насам установих, че десния фар на късите светлини изгасва в движение.
                            При първоначално включване на късите светлини и двата фара си светят - убеден съм в това, защото и сутринта и вечерта паркирам с/у стена и виждам светлините на фаровете при включване.
                            След това, в движение се вижда как десния фар започва от време на време за миг да премигва, докато в един момент въвсем се изключи. Ако след това изкл и вкл късите светлини, десния фар пак светва.
                            Имате ли някакви идеи и насоки, които да ми дадете, за да знам къде да търся проблема?
                            Сменяй крушката и ще се оправи
                            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                              Tочно така е Боби,крушката е заедно с баласта и е около 200 + кинта за Филипс или ОСРАМ
                              Залагаш ли си левия бъбрек за това?
                              A20DTH ЖТД ама не баш
                              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Working...
                              X